Polyrottinkiset pihakalusteet - tiesitkö tämän?

Polyrottinkiset pihakalusteet ovat nostaneet suosiotaan suomalaisten pihoilla ja parvekkeilla  tasaisen varmasti jo parin vuosikymmenen ajan. Mitä polyrottinki sitten oikein on? Millaisia kalusteita siitä valmistetaan? Millaista huoltoa polyrottinkiset kalusteet vaativat? Se selviää nyt.

 

Mikä ihmeen polyrottinki?

Polyrottinkikalusteet ovat pihakalusteita, joiden pinta jäljittelee rottinkikalusteiden punospintaa. Polyrottinkisia pihakalusteita alettiin nähdä suomalaispihoilla 1990-luvun lopulla. Kestävä ja helppohoitoinen materiaali kasvattikin suosiotaan nopeasti ja kuuluu toisen kestävän jäljitelmämateriaalin aintwoodin kanssa suomalaisten terassisisustajien suosikkeihin.

Polyrottinki on nimensä mukaisesti polyeteenimuovista valmistettua punosta, joka etenkin UV-suojattuna kestää sään vaihtelua ja kosteutta hyvin. Samantyyppinen materiaali on puuta jäljittelevä aintwood (joskus myös nimellä non-wood): luonnonmateriaalia tunnultaan ja ulkonäöltään jäljittelevä pinta, joka on sekä säänkestävä että helppohoitoinen. Polyrottinkisen kalusteen voikin jättää huoletta avoterassille kesäsäiden armoille.

 

Polyrottingista syntyvät kalusteet joka makuun ja tilaan

Polyrottingista valmistetaan kaikenlaisia ulkokalusteita. Monelle tulevat ensimmäisenä mieleen punospintaiset ruokailuryhmät lasikantisine pöytineen ja erilaiset terassituolit.

Sitä mukaa kun grillaaminen on noussut suomalaisten kesäpäivien suosikkipuuhaksi, ovat myös terassien ruokailuryhmät kasvattaneet kokoaan. Polyrottinkinen ruokailuryhmä onkin hyvä valinta: se on tyylikäs ja kevyt, helppo pitää siistinä pyyhkäisemällä kostealla liinalla ja se kestää niin auringonpaisteen kuin vesisateetkin.

Polyrottinkiset kalusteet tarjoavat paikan myös löhöilevälle lomalaiselle. Ulos sopivat kulmasohvat, pyöreät kesäpesät ja sohvakalustot terassille ovat useimmiten polyrottinkisia.

Polyrottinkisohvaa valitessa kannattaa luoda silmäys myös sohvatyynyjen pintamateriaaliin: UV-suojattu kangas ei haalistu auringossa.

Polyrottinkikalusteiden puhdistaminen, huolto ja kierrätys

Parveke- ja pihakalusteet ovat useimmiten ailahtelevaisten säiden armoilla, joten kestävä ja helppohoitoinen polyrottinki on fiksu valinta. Tukevarunkoinen polyrottinkikaluste ei varsinaista huoltoa kaipaa: puhdistaminen kostealla liinalla ja itsepintaisimpien tahrojen poisto miedolla puhdistusaineliuoksella riittää.

Polyrottinkikalusteet eivät hajoa helposti - ainoastaan kova pakkanen ja kalusteen jäätyminen aiheuttaa polyrottikikalusteen rikki menemisen riskin. Vanhojen polyrottinkikalusteiden kierrättäminen onnistuukin helpoiten ns. kirpputorin kautta. Täysin palvelleen polyrottinkikalusteen voi kierrättää energiajätteenä, joskin kalusteen metalliosat täytyy silloin siitä erotella.

Tyylikkäät polyrottinkikalusteet löydät täältä!

Kaipaako pihasi uusia kalusteita?

Katsasta kaikki polyrottinkikalusteemme!

10.03.2017 15:10