Millainen sänky lapselle tai nuorelle?

Jatkettavan sängyn pituus on 127-196cm.

Jatkettavan sängyn pituus on 127-196cm.

Moni vanhempi pohtii millainen on hyvä lapsen sänky, ja millainen sänky pitäisi ostaa omalle kasvavalle lapselleen? Malleja ja kokoja on monia, tilasta ja tarpeesta riippuen. Lue alta millaisia vaihtoehtoja Sotkalla on tarjota sinun lapsesi sängyksi.

Kun lapsen on aika siirtyä pinnasängystä seuraavaan sänkyyn, on hankintalistalla yleensä jatkettava sänky. Jatkosänky on riittävän matala, jotta lapsi pystyy itse siihen kiipeämään, ja kasvaa myös lapsen mukana aina 190 cm pituuteen asti. Jatkettavaan sänkyyn riittää lapselle vaahtomuovipatja ja ohut, helposti pestävä sijauspatja tämän päälle.

Kun lapselle tulee lisää painoa ja pituutta, myös patjan vaatimustaso kasvaa. On hankittava joko tukevampi vaahtomuovipatja nykyiseen sänkyyn tai hankittava uusi sänky. Jatkosängyt ovat yleensä patjaleveydeltään 75 cm joten kaikki patjamallit eivät niihin mahdu. Isomman koululaisen huoneessa jatkosänky voi tuntua hieman lapselliselta, joten sängyn vaihto voi olla ajankohtainen myös tästä syystä.

Monitoimisänkyyn on yhdistettävissä myös työtaso ja lokerikko.

Monitoimisänkyyn on yhdistettävissä myös työtaso ja lokerikko.

Jos tilat ovat pienet, säästää kerrossänky tai parvisänky tilaa. Kerrossänkyyn saa petipaikan myös sisarukselle tai yövieraalle ja parvisängyn alle on mahdollista tehdä työpiste. Kunnon joustinpatja lapsen sängyssä on sijoitus tulevaisuuteen. Monitoimisänky on nimensä mukaisesti monta tehtävää suorittava lapsen sänky. Nukkumisen lisäksi sängyssä on kirjoituspöytä ja säilytystilaa. Monitoimisänky on näppärä kaluste kompakteihin neliöihin.

Isommalle lapselle sängyksi kannattaa ostaa runkopatja, joka palvelee teinivuosiin asti. Myös pienemmälle lapselle voi hyvin ostaa runkopatjan sängyksi. Laittamalla matalammat jalat sänkyyn tai jättämällä ne kokonaan pois, tulee sängystä sopivan korkuinen pienelle lapselle. Lapsen sängyksi runkopatjoja löytyy 80 cm – 120 cm leveyden väliltä. Sänkyostoksille kannattaa ottaa lapsi mukaan, jotta hän voi kokeilla erilaisia patjoja ja löytää niistä itsellensä sopivimman. Kasvavakin lapsi tarvitsee kunnollisen, selkärankaa tukevan patjan. Lapsen patja tai runkopatja ei saa kuitenkaan olla liian kova. Patjan pintapehmeyttä pystyy säätelemään petauspatjalla, joten kannattaa valita malli jonka sisus on vanua. Puhtaanapitoa helpottaa petauspatjan päälle tuleva sijauspatjansuoja, joka kannattaa pestä säännöllisesti. Myös lapselle täytyy uusia tyyny ja peitto tasaisin välein kuten aikuisellekin.

Teini haluaa sängyltänsä kokoa ja näköä. 120 cm leveä runkopatja printti-petauspatjalla tai räväkällä sängynpäädyllä on nuoren oma valinta. Lapset ja nuoret käyttävät sänkyä monesti myös istumapaikkana, joten runkopatjan pitää kestää kuormitusta myös tässä muodossa. Myös moottorisänky taipuu teinin vaatimuksiin, sängyssä kun luetaan tentteihin, katsotaan televisiota ja pelataan.

Hyvin valittu sänky takaa laadukkaat yöunet niin lapselle kuin hänen vanhemmilleenkin. Tutustu tästä Sotkan laajaan ja edulliseen patjamallistoon ja valitse lapsellesi paras mahdollinen sänky.

19.06.2018 14:08