Ruokailutilan uudet säilytysratkaisut

Keittiö on kodin sydän, mikä pitää täysin paikkansa. Miksei tätä lämmintä tunnelmaa voisi jatkaa myös ruokailutilaan ja tehdä siitä kokonaisvaltaista keittiön jatketta?

Monissa uusissa rakennuksissa avokeittiöt ovat tätä päivää ja avoin tila jatkuu saumattomasti läpi talon. Tilassa ei ole selvää eroa, mihin keittiö loppuu ja mistä ruokailutila alkaa. Toinen haasteellinen ääripää ovat pienet keittokomerot, ja monesti astioiden säilytystilaa täytyy jatkaa keittokomeron ulkopuolelle. Alla muutamia säilytysvinkkejä keittiöön ja sisustusvinkkejä ruokailutilaan, jos keittiön kaappitila ei riitä Arabian aarteillesi tai tahdot jatkaa kulinaristin kokeilujasi ruokailuhuoneen puolelle.

Viimeisin trendi keittiössä on jättää yläkaapit kokonaan pois ja korvata ne avohyllyillä. Keittiön ilme kevenee ja käyttöastiat ovat helposti käden ulottuvilla. Myös irtomoduulit, siirreltävät saarekkeet ja sivupöydät ovat keveitä ja muunneltavia ratkaisuja niin keittiöön kuin ruokailutilaan. Vieras ei välttämättä edes tiedä, kummalla puolella hän milloinkin on; keittiön vai ruokasalin.

Vitriinikaapit käyvät astiasäilytykseen myös keittiön puolella, ja ruokailuhuoneen sisustukseen ne tuovat ryhtiä ja kodinomaisuutta. Irrallisia säilytyskalusteita on helppo siirrellä tilasta toiseen tarpeen ja käyttötarkoituksen mukaan. Vitriinissä voi säilyttää niin arkiastioita, kuin juhlissa käytettäviä perintöposliineja. Kun vitriinikaappiin lisää led-valot, heräävät kauniit astiat eloon arvoisessaan ympäristössä.

Shoppaile kalusteita ruokailutilaan

Työskentelyvalo tasojen päälle rakentuu kahdella pienellä riippuvalaisimella ja samalla tilaan tulee ”bistro-henkistä” tunnelmaa. Ruokailutilan sisustusta täydentävät kalusteet, kuten senkit ja sivupöydät toimivat myös apu- ja tarjoilutasoina ruokailtaessa. Kotibarista rakentaa sivupöydälle oman pikku kahvilansa espresso-keittimineen ja kuppeineen. Ja useamman kokin hääriessä keittiössä yhtä aikaa ovat erilaiset työskentelypisteet ja aputasot tarpeen. Erilaisissa irtokoreissa on kätevä säilyttää keittiötekstiilejä, servettejä ja tarjoiluvälineitä. 

Kätevän aamiaiskaapin voi rakentaa valmiiseen vaatekaappiin. Poista vaatekaapista tanko ja lisää sopiva määrä hyllylevyjä. Poraa takaseinään reiäit oikeille kohdille sähköpistokkeita varten. Takaseinän voit tapetoida iloisen värisellä tapetilla, joka aamuisin toivottaa aina "hyvää huomenta". Aamiaiskaapin voi sijoittaa suoraan ruokailutilaan, näin leivänpaahdin, murot ja muut aamiaisen tykötarpeet ovat aivan käden ulottuvilla.

Keittiön ja ruokailutilan sisustus ja ilme säilyy yhtenäisenä ja harmonisena, kun pitäydyt yhdessä tyylissä ja muutamassa värissä kautta linjan, tapettia ja verhoja myöten. Näin myös kattaus ja tarjolla oleva ruoka pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, iloisista ruokailijoista puhumattakaan.

21.07.2017 15:11