Moderni sisustus: yksinkertaisuutta ja puhtaita linjoja

Tunne tyyli: moderni sisustus

Modernin sisustuksen punaisena lankana toimivat yksinkertaisuus ja puhtaat linjat. Kalusteita tärkeämpää on esitellä tilaa kokonaisuudessaan ja luoda sisustusvalinnoilla kokonaisvaltaista tyylikkyyden harmoniaa.

Moderni sisustaja ei kukkakuoseista tai röyhelöistä perusta. Hän hankkii kotiinsa mieluummin aikaa kestäviä 1900-luvun moderneja klassikoita tai muotokieleltään sulavalinjaisia uutuushuonekaluja.

Skandinaavinen design on modernin sisustajan sydäntä lähellä. Hän sisustaa ”sisulla” käyttäen vaaleaa puuta ja valitsee kotiinsa ensisijaisesti käytännöllistä ja kestävää. Tyylillisesti sisu on modernin graafista linjaa pehmeämpi, lämminhenkisempi ja kotoisampi suuntaus modernin sisustustyylin sisällä.

Shoppaile modernisti

Modernin sisustajan tärkein motto on ”vähemmän on enemmän” ja hän myös tiukasti sitä noudattaa. Modernista kodista löytyvät vain ne asukkaille itselleen tärkeimmät ja tarkkaan harkitut kalusteet ja sisustusesineet.

Musta, harmaa ja valkoinen ovat modernin sisustuksen perusvärit. Värejä maustetaan yhdellä tai kahdella kirkkaammalla tai tummemmalla tehostevärillä. Materiaaleiksi modernin sisustustyylin ystävä valitsee lasia, nahkaa ja metallia. Hän suosii isoja ikkunoita ilman verhoja ja vaaleita seinäpintoja.

Modernin sisustuksen ja minimalismin valtakunnassa nautitaan virtaviivaisuudesta ja design-klassikoista. Minimalistisen, modernin sisustajan valtaistuimena toimii joko Eero Aarnion Pallotuoli tai Arne Jacobsenin Egg.

15.05.2017 14:03