Mitä ostaa sisustusalesta?

Alennusmyynnit valtaavat muutaman kerran vuodessa kaupat ja verkkokaupat. Tarjolla on tuotteita laidasta laitaan erilaisilla alennushinnoilla niin että päät huimaa. Mutta mitä sisustajan kannattaa ostaa alennusmyynneistä ja mihin hankintoihin panostaa, kun aika on oikea?

Haaveiden huonekalut ja isot hankinnat edullisesti 

Sisustus-alennusmyynnit tarjoavat usein kätevän mahdollisuuden isompien ostosten tekemiseen. Jos ostoslistallasi on vaikkapa uusi sänky, sohva tai kirjahylly, on loppukesän sisustusale hyvä hetki niiden hankkimiseen. Myös terassikalusteita saa uloskantohinnoin heti juhannuksen jälkeen ja joskus jopa jo sitä ennen. Nopeat syövät hitaat, joten jos kiikarissasi on ollut juuri tietty puutarhakaluste, ei alennusmyynnissä kannata enää jahkailla sen hankintaa. Parhaassa tapauksessa ja oikein ajoittamalla saat laadukkaat huonekalut kotiin kymmenien prosenttien alennuksella. Alennusmyynneissä kannattaa erityisesti tarkkailla malliston tai tuotteen loppuunmyyntejä. Kun jälleenmyyjä uusii mallistoaan, halutaan erityisesti mallikappaleista nopeasti eroon. Tällöin on mahdollista tehdä todellisia superlöytöjä ja kenties vielä neuvotella hintaa myyjän kanssa alaspäin.

Kauden sisustusalessa kannattaakin katsoa isoa kuvaa: mitä kotisi tarvitsee pitkällä tähtäimellä ja voisiko juuri nyt olla oikea aika vaihtaa esimerkiksi hyvin palvellut sänky tai sohva.

Vinkit sisustusale-ostoksille

  • Mieti etukäteen mitä tarvitset ja laadi budjetti ale-ostoksillesi. Pysy myös budjetissasi, äläkä sorru heräteostoksiin, vaikka tarjolla olisi kuinka paljon ihania juttuja superedullisesti.
  • Tarkkaile tarjontaa jo hyvissä ajoin ja tee hintavertailuja eri tuotteiden ja jälleenmyyjien kesken. Merkitse myös ylös parhaat löytösi, niiden myyjät sekä ovh-hinnat. Näin pystyt jälkikäteen tarkistamaan tarvitsemasi, eikä  kaikki tieto ole pelkän muistin varassa.
  • Ole nopea. Kun alennusmyynnit alkavat, suosituimmat tuotteet loppuvat ensimmäisenä. Voit toki jäädä odottamaan alennusprosenttien putoamista, mutta riskinä saattaa olla, että haluamasi tuote on jo loppunut, kun olet valmis sen ostamaan.
  • Ole valmis tinkimään hinnasta, laadusta tai mallista. Joskus todellinen löytö voi osua kohdalle ihan sattumalta. Ehkä sohvan väri ei ole se itseä miellyttävin, mutta hinta puhuu puolestaan. Toisaalta, saatat löytää unelmiesi sängyn, mutta alennus ei välttämättä ole järin suuri. Alennusmyynneistä ostaminen on yleensä kasa kompromisseja, joista jokainen meistä yrittää löytää parhaan hinta-laatusuhteen.
  • Sesonkipoistot hinnoitellaan yleensä heti edullisesti, koska tuotteet halutaan alta pois ennen uuden sesongin mallistoa. Loppukesästä terassikalusteita saa hyvinkin halvalla. Jos et ole turhan tarkka mallin, värin tai tyylin suhteen, saatat tehdä loistavia löytöjä kesäkaluste-alesta.

Osta alennus-sänkyjä

Sisustusesineet ja pienet, ihanat löydöt 

Alennusmyyntien aikaan kannattaa selata verkkokaupan valikoimaa aktiivisesti. Tarjolla on sisustustuotteita laidasta laitaan ja tyylistä toiseen. Nyt kannattaa hankkia se ihana matto tai tyylin viimeistelevä sisustustaulu jota olet jo pitkään miettinyt. Alennusmyynneissä myös poistetaan edellisen sesongin ja malliston tuotteita, joiden vaihtuvuus on muutenkin suuri. Liian kauan ei kannata odottaa halutun tuotteen alennusprosentin putomista, sillä pahimmassa tapauksessa ne loppuvat ennen suurimpia alennuksia. 

Kun selaat sisustuksen alennusmyyntejä kannattaa kuitenkin pitää mielessä ostoksen pitkäikäisyys: seuraa trendien lisäksi omia mieltymyksiäsi, jotta kodissa säilyy oman elämän maku etkä hanki hintahuumassa tavaraa, jota et tarvitse. Klassiset mallit ja värit kestävät aikaa, joten kaikki jolla on käyttöarvoa vielä vuosia eteenpäin, ovat loistavia ale-löytöjä.

Avainsana: laatu 

Tärkein ohje alennusmyyntejä seuraavalle sisustajalle on kuitenkin pään kylmänä pitäminen. Etenkin sohvien ja sänkyjen kohdalla kannattaa tarkastella alennettua huonekalua myös sen laadun suhteen. Millaisia materiaaleja huonekalussa on käytetty? Missä se on valmistettu? Onko patja allergiatestattu? Tarjontaa kannattaa pitää silmällä jo hyvissä ajoin ennen alennusmyyntien alkamista. Käy huonekaluliikkeessä kokeilemassa sohvia ja koemakaamassa sänkyjä. Tämän jälkeen tiedät, mitä on tarjolla ja mikä on tuotteen normaali hinta-laatusuhde. Sisustusale on usein hyvä tilaisuus hankkia laadukas, kotimainen huonekalu samalla hinnalla ja vaivalla kuin edullisempi tuote. 

Tutustu myös oppaisiin, joiden avulla valitset alesta täydelliset tuotteet:

-       Opas sängyn valintaan - katso, millainen sänky sopisi sinulle

-       Olohuoneen maton mittasuhteet - katso, millainen matto tekee olohuoneesta täydellisen

-       Eteisen säilytysratkaisut - mitä huomioida toimivaa eteistilaa suunniteltaessa

(Inspiroiduitko? Katso sisustustarjouksemme.)

14.07.2017 08:54