Olohuoneen sisustustrendit – ideat kodin sisustukseen

Sisustus on nyt Boho! Rentoa olemista kotona, pehmeitä ja upottavia materiaaleja, sekä ihanan herkullisia värejä ripauksella luontoa ja etnisyyttä. Muokkaa boho-tyylisi joko pastelliväreillä, tai murretuilla okran, terran ja vihreän sävyillä. Keräsimme alle sisustusvinkit, joilla pääset varmasti alkuun.

Pastellien paluu

Rakastatko vaaleanpunaista tai hempeän liilaa? Nyt on sinun aikasi loistaa. Ihanat pastellivärit valtaavat kodin ja piristävät harmaan arjen keskellä. Vaaleankeltaisen ja vaaleanvihreän eri sävyt tuovat lupauksen keväästä, kun taas liila muistuttaa kukkivia laventelipeltoja tuulen humistessa korvissa.

Pastellivärit sopivat myös kauniisti seinäpintoihin. Jos vaaleanpunainen tuntuu seinässä liian äitelältä, kokeile beigeen taittavaa nudea tai vanhaa roosaa. 

Jos kaipaat sisustukseen rohkeampia värejä, kokeile murrettuja sävyjä vihreästä, keltaisesta tai sinisestä. Upeat okran- ja sinapinkeltaiset ovat lämpimiä sävyjä, jotka sopivat hyvin harmaan ja ruskean kaveriksi.

Vinkki: Herätä olohuoneen sisustus eloon pienillä yksityiskohdilla. Boho-tyylinen koristetyyny, matto tai sisustustaulu tekee jo ihmeitä!

Bohon syvin olemus

Boho-sisustuksen kulmakiviä ovat luonnonmukaisuus, rentous ja materiaalien aitous. Rottinkikalusteet ovat tällä hetkellä se trendikkäin valinta, ja ne viedään käsistä myymälöistä ja kirpputoreilta. Kukkapöydät ja -tasot kuuluvat boho-sisustukseen ja ne täytetään upeilla viherkasveilla, terrakotta-ruukuilla ja pampa-heinillä. Tyynyissä ja torkkupeitoissa saa olla tupsuja ja hapsuja ja matoissa suositaan pehmeitä nukka- ja paimentolaismattoja. Luonnonvärinen puu toimii pintana niin sohvapöydissä kuin sisustusesineissä, kuten tarjottimissa tai kynttilänjaloissa. Muita trendikkäitä boho-materiaaleja ovat nahka, juutti, pellava ja villa. Erilaiset struktuurit ja pinnat ovat myös hyvin bohoa. Solmitut makrameet ja kulunut antiikkinahka ovat sulassa sovussa Boho-sisustuksessa.

Yhdistä Boho-tyyliin metallia tai murrettuja värejä. Saat kokonaisuudesta mielenkiintoisen ja omaperäisen.

Vinkki: Kattovalaisimet eivät ole enää pelkkä valonlähde, vaan merkittävä osa kodin sisustusta. Lisää olohuoneeseen boho-tunnelmaa rottinkisilla valaisimilla.

Kalustekaruselli

Nyt kannattaa hakea parempaan talteen vanhempien vanha teak-kirjahylly 70-luvulta, sillä sille löytyy ihailijoita ja ottajia. Vintage on päivän sana ja trendisisustajat haalivat nyt kodin aarteita kirpputoreilta ja seconhand-markkinoilta. Aina parempi, jos kalusteella on tarina ja historia. Ja vielä parempi, jos se on kulkenut suvussa jo vuosia!

Näppärät ja siirreltävät kalusteet, kuten tarjoiluvaunut, kukkapöydät ja erilaiset jakkarat, joita voi käyttää niin istuimina kuin pikkupöytinäkin ovat nyt jokaisen bohottajan ostoslistalla. 

Vinkki: Kokoa tarjoiluvaunulle rakkaimmat aarteesi, kauneimmat kierrekynttilät ja upea viherkasvi. 

Sisustuksen punainen lanka voi olla myös vihreä

Trendikäs koti näyttää juuri siltä, ettei sen omistaja seuraisi trendejä. Liian kansikuvamainen, tyylitelty koti ei ole se juttu, vaan tyylikkäästi boheemi ja puolihuolimattomasti sisustettu tila vie pisteet kotiin. Älä siis stressaa sikinsokin olevista sohvatyynyistä tai lattialle valuvasta torkkupeitosta. Ne kaikki kuuluvat elämään. 

Sisustuksen punainen lanka voi olla juuri lempivärisi, jota löytyy sisustuksesta sieltä täältä. Se voi olla myös yksi suosikkikalusteesi, jonka ympärille sisustus kietoutuu kuin huomaamattaan. Voit valita sisustuksen teemaksi vaikka viherkasvit ja samalla saada uuden harrastuksen kukkien parissa. Boho-kodissa saa olla kerrostumia elämän eri vaiheilta, ja kalusteissa ostettuja, perittyjä ja vaihdettuja. Boho-sisustuksen punainen lankahan voi olla vain eletty elämä iloineen ja suruineen.

 

Vinkki: Boho-henkinen matto toimii huoneen katseenvangitsijana ja kasaa sisustuksen yhteen.

Ole rohkeasti boho ja anna sisustuksesi kertoa kotisi tarina!

29.05.2019 15:20