Olohuoneen sisustustrendit – ideat kodin sisustukseen

Nyt ei sisustuksessa himmailla! Sisustustrendit 2019 tuo mukanaan rohkeita värejä ja eri tyylilajien yhdistelyä. Olohuoneen sisustus syntyy sekoituksesta uutta ja vanhaa. Nyt on lupa rikkoa rajoja ja toteuttaa juuri sinun näköisesi sisustus! Keräsimme alle 2019 sisustusvinkit, joilla pääset varmasti alkuun.

Vahvoja värejä ja kirjavia yksityiskohtia

Hillityt vaaleat värisävyt ovat yhä osa skandinaavista sisustusta ja pastellisävyillä leikittely jatkuu yhä. Tänä vuonna rinnalle nousee nyt myös pirteitä ja raikkaita värisävyjä. Korallin punainen on tämän vuoden hitti. Sisustus väreissä näkyy myös vaikutteita 80-luvun sävyistä.

Vinkki: Herätä olohuoneen sisustus eloon pienillä yksityiskohdilla. Värikäs koristetyyny, matto tai sisustustaulu tekee jo ihmeitä!

Rajoja rikkovia materiaaleja

Materiaaleissa nähdään yhä enemmän lämmintä puuta. Myös rottinkikalusteet ovat osa olohuoneen sisustusta. Aiemmin on nähty sisustusmateriaaleissa myös metallia ja kuparia, mutta tänä vuonna siirrytään seuraavalle tasolle. Mitä kiiltävämpi sen parempi! Maanläheisiin pintoihin syntyy näyttävää kontrastia yhdistelemällä kultaa, kimallusta, silkkiä ja peilejä. Samettiset kalusteet tuovat myös mukavan ripauksen Art deco-tyyliä.

Vinkki: Kattovalaisimet eivät ole enää pelkkä valonlähde, vaan merkittävä osa kodin sisustusta. Lisää olohuoneeseen kimalletta ja loistoa näyttävällä valaisimella.

Pyöreitä muotoja

Pyöreää sen olla pitää, oli kyseessä sitten olohuoneen pöytä, matto tai vaikkapa rahi. Pyöreä sohvapöytä on kevyt ja samaan aikaan näyttävä osa olohuoneen sisustusta. Pyöreä rahi toimii myös sohvapöytänä ja tarjoaa tarvittaessa myös lisää istumatilaa. Olohuoneen huonekalut voivat olla monikäyttöisiä!

Vinkki: Viimeistele sisustus sommittelemalla pöydälle esimerkiksi keräily tuikkukipot tai yksinkertaisesti lempi kirjasi! Elämä saa ja kuuluukin näkyä.

Yhdistele ja sekoita rohkeasti!

Kuka sanoo, että sohva ja nojatuoli on oltava samaa sävyä? Suvussa kulkeneet vanhat huonekalut yhdistettynä modernimpaan muotoiluun elävöittää sisustusta ja luo kodikasta tunnelmaa. Uusissa huonekaluissa arvostetaan yhä enemmän kestävyyttä ja vastuullisuus näkyykin yhä useamman kodin sisustusvalinnoissa.

Riko isoja pintoja pienillä katseenvangitsijoilla. Jo pidempään suosiotaan kasvattaneiden viherkasvien lisäksi myös kuivakukat tuovat kotiin lämmintä tunnelmaa.  Erilaiset lahjaksi saadut koriste-esineet ja matkamuistot saa nyt myös nostaa esille! Sivupöytä ei vie liikaa tilaa mutta antaa muistoesineille ja kasveille oman paikkansa. Koko olohuoneen kruunaa iso matto lempi väreissä tai graafisella kuvioinnilla.

Vinkki: Valkoinen talja on ihanan pehmoinen jalkojen alla ja sopii erinomaisesti myös sohvalle sisustustyynyjen ja viltin kaveriksi.

Ole rohkea ja anna sisustuksesi kertoa kotisi tarina!

29.05.2019 15:20