Pöytä on kodin monipuolisin huonekalu

Oletko koskaan laskenut monta erilaista pöytää kodistasi löytyy? Onko asunnossasi ruokapöytä, sohvapöytä ja kenties yöpöytä? Pöydällä on monta ilmettä, tehtävää ja käyttötarkoitusta. Pöytä on ehkä yksi tarpeellisimmista kalusteista kotona ja hyvinkin muuntautumiskykyinen. Lue alta millaisia pöytiä tällä vuosituhannella kodeista löytyy ja miten kekseliäästi niitä käytetään.

Perhepöydässä on paikka jokaiselle

Ruokapöytä kerää perheen yhteen päivän jälkeen. Illallinen syödään yhdessä ja samalla vaihdetaan päivän kuulumiset. Jokaiselle on oma istumapaikkansa ja lapsilla oikean korkuiset tuolit. Monen perheen toive onkin iso ruokapöytä jonka ääressä koululaiset mahtuvat tekemään läksynsä ja syömään välipalansa, samalla kun vanhempi tekee töitä läppärillään. Ruokapöytä voi olla muodoltaan suorakaide, pyöreä tai vaikka ovaali ­­– tila ja tarve ratkaisevat mallin ja koon. Lue tästä lisää ruokapöydän valinnasta.

Osta tästä sopiva ruokapöytä

Pienen tilan ja pöydän monet vaatimukset

Pienet kodit ja tilat vaativat todellisen multitask-pöydän. Opiskelijayksiöön ei mahdu kuin se yksi pieni pöytä, jossa on suoritettava niin syömiset, tenttiin lukemiset kuin muut lattiapinnan yläpuolella suoritettavat tehtävät. Pieni ja kätevä ruokapöytä on oiva valinta tällaiseen tilaan. Klaffipöytä tai jatkopöytä antaa lisää laskutilaa tarpeen vaatiessa. Korkea baaripöytä taas mahdollistaa seisaallaan työskentelyn.

Työpöytä kotitoimistoon

Etätyö on päivän sana. Yhä useampi pystyy työskentelemään myös kotoa käsin ja tarvitsee työpöydän tai kotitoimiston, jotta työt sujuvat. Työn luonteesta riippuen kotitoimiston voi perustaa ruokapöydän nurkalle tai makuuhuoneen vapaaseen kulmaan. Jos tilaa löytyy, kokonainen huone työkäyttöön on varmasti monen unelma. Tällöin työhuoneen oven voi sulkea perässään päivän päätyttyä, ja työ ja vapaa-aika erottuvat toisistaan. Työpöytää hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota ergonomiaan ja työskentelykorkeuteen. Säädettävä työpöytä eli sähköpöytä on hyvä ratkaisu, jos haluat osittain työskennellä seisaaltaan. Työtuoliksi kannattaa valita ergonominen satulatuoli. Jos tarvitset tilaa papereille ja mapeille, valitse riittävän iso pöytä jossa on laskutilaa ja hyllykkö. Pelkällä läppärillä työskentelevälle riittää pienempikin taso. Yksinkertaisin työpöytämalli syntyy kahdesta pukkijalasta ja puu- tai lasilevystä näiden päällä.

Työtilan itseoikeutettu keskipiste on hyvä työpöytä. Tasapainotuoli on ergonominen valinta kotitoimistolle.

Työtilan itseoikeutettu keskipiste on hyvä työpöytä. Tasapainotuoli on ergonominen valinta kotitoimistolle.

Koululainen haluaa monesti huoneeseensa kirjoituspöydän, vaikka tekisikin läksynsä ruokapöydän ääressä. Oman kirjoituspöydän ääressä on helppo askarrella, piirtää tai leikkiä. Koululaisen pöydäksi kannattaa hankkia malli, jossa on riittävästi laatikkotilaa säilyttää askartelutarvikkeita ja papereita.

Työpöydästä kampauspöytä

Helppo ja monikäyttöinen meikki- ja kampauspöytä syntyy kevyestä työpöydästä. Peili seinällä viimeistelee meikkipisteen ja työpöydän pieneen laatikkoon saa mahtumaan tarpeelliset tavarat. Riittävä ja tasainen valaistus takaa loistokkaan lopputuloksen.

Kirjoituspöydästä teet helposti kampauspöydän lisäämällä peilin seinälle. Laatikoissa säilyvät meikit ja kampaustarvikkeet.

Kirjoituspöydästä teet helposti kampauspöydän lisäämällä peilin seinälle. Laatikoissa säilyvät meikit ja kampaustarvikkeet.

Toimiva työpöytä kotikonttorille!

Yöpöydän monet muodot

Yöpöytä on tarpeellinen kaluste sängyn vierellä. Siihen lasketaan nukkumaan mennessä kirja ja silmälasit. Yöpöydällä on paikka lukuvalolle, herätyskellolle tai kännykälle ja vesilasille. Perinteisen yöpöydän voi korvata lipastolla, jolloin säilytystilaa on enemmän käytettävissä tai sitten kevyellä ja hieman korkeammalla sohvapöydällä tai sivupöydällä. Myös jakkara tai tuoli voi toimia yöpöydän sijaisena.

Sohvapöytä on pop

Ennen sohvapöytä oli se olohuoneen kaluste, johon laskettiin television kaukosäädin ja kukkavaasi. Nykyään sohvapöytä ja sen päällä olevat tavarat ovat tarkkaan harkittuja ja aseteltuja. Sohvapöydän päälle kerätään mieleiset kirjat, kynttilät ja leikkokukat. Pinterest on täynnä vinkkejä miten stailata sohvapöytä kiinnostavaksi olohuoneen katseenvangitsijaksi. Sohvapöydät ovat tällä vuosituhannella siroja ja helposti siirreltäviä. Ei ole tavatonta laittaa kahta siroa sohvapöytää vierekkäin yhden ison sijaan.

Isot ja tukevat sohvapöydät toimivat hyvin lapsiperheissä, sillä ne eivät mene helposti nurin niin kuin kevyemmät. Arkkupöytä on kätevä ratkaisu lelujen säilyttämiseen ja kätkee sisäänsä ison määrän tavaraa. Arkkupöytä toimii mainiosti leikeissä myös laivana tai autona – monikäyttöisyyttä siis parhaimmillaan.

Jos tilaan ei mahdu sohvapöytää, tee sellainen rahista tehdä tarjottimen avulla. Näin rahi muuntautuu käytön mukaan hetkessä rahista pöydäksi ja päinvastoin. 

Lasikantiset sohvapöydät ovat kevyitä ilmeeltään ja sopivat moniin sisustustyyleihin.

Lasikantiset sohvapöydät ovat kevyitä ilmeeltään ja sopivat moniin sisustustyyleihin.

Rahista tulee hetkessä sohvapöytä tarjottimen avulla.

Rahista tulee hetkessä sohvapöytä tarjottimen avulla.

Kokeile rahia myös yöpöytänä.

Kokeile rahia myös yöpöytänä.

Sivupöytä auttaa arjessa

Klassisen kaunis sivupöytä soveltuu moneen käyttöön

Klassisen kaunis sivupöytä soveltuu moneen käyttöön

Sivupöydällä on monia käyttötarkoituksia. Yleensä se sijaitsee seinän vierellä ja vähän sivummalla, mistä nimikin johtuu. Sivupöytä on yleensä kapea ja kevyt, joten se ei vie paljoa tilaa, mutta toimii laskutasona siellä missä eniten tarvetta on. Keittiössä tai ruokailuhuoneessa sivupöytä toimii tarjoilupöytänä eri ruokalajien välillä tai kaiken kattavana noutopöytänä. Eteisessä sivupöydälle jätetään kotiin tullessa autonavaimet ja kännykkä. Olohuoneessa sivupöytä kerää suvun valokuvat kehysryhmäksi ja toimii lamppupöytänä.

Apupöytä on sivupöytää vielä sirompi ja kevyempi, siirreltävä taso. Apupöytä on liikkuvaa sorttia ja löytää tiensä aina sinne missä tarvitaan lisää laskutilaa, kuten sohvan viereen teemukille ja kirjalle. Tarjotinpöytä on pieni apupöytä, jonka kansilevy irtoaa irralliseksi tarjottimeksi.

Pyöreän sohvapöydän nurkkaan ei lyö jalkojaan. Se sopii varsinkin ahtaisiin tiloihin ja lapsiperheisiin.

Pyöreän sohvapöydän nurkkaan ei lyö jalkojaan. Se sopii varsinkin ahtaisiin tiloihin ja lapsiperheisiin.

Shoppaile sohvapöytiä

Monesti yksi pöytä palvelee monta eri käyttötarkoitusta, joskus taas haluamme että meillä on pöytä jokaiselle eri toiminnolle. Olet hankkimassa sitten millaista pöytää tahansa, Sotkan laajasta ja edullisesta mallistosta löydät sopivat pöydät jokaiseen tilaan ja tarpeeseen. Tutustu tästä pöytä-mallistoomme.

17.05.2018 15:48