Tunne tyyli: Art Deco 

Art deco -sisustustyyli syntyi Ranskassa maailmansotien välissä. Koko maailman tietoisuuteen tyyli tuli Pariisin maailmannäyttelyssä 1925, ja kulta-aika kesti 1930-luvun loppupuolelle asti. Art deco tunnetaan erityisesti koneiden ja tekniikan ihailusta – eikä suotta, sillä 1920–1930 tekniikka kehittyi huimaa vauhtia, ja valtamerilaivat valtasivat meret samalla kun pilvenpiirtäjät nousivat kurottamaan kohti taivasta. 

Uuden sukupolven art deco -sisustaja ammentaa innoitusta alkuperäisten aikalaisten tavoin Afrikan ja Egyptin luonnosta ja faaraoiden palatseista. Kaikki eläinaiheet ja -muodot ovat tässä tyylissä sallittuja, värit voimakkaita, tummia ja intensiivisiä ja materiaalit ylellisiä. Trooppiset lehväkuviot ja aidot palmut täydentävät tyylin. Art deco -sisustaja rakastaa geometrisiä kuvioita; mitä enemmän säteitä, ympyröitä, portaita ja siksakkia, sen parempi. Pääasia, että muotokieli on rytmikäs ja särmikäs.

Shoppaile kalusteita Art Deco -henkeen

Art deco -tyyli ja -sisustus yhdistetään luksukseen ja glamouriin. Vannoutunut tyylin harrastaja sisustaa myös kotinsa kylpyhuoneen ja eteisen tyylilleen uskollisena. Materiaaleina hän suosii eebenpuuta, norsunluuta, helmiäistä ja kromattuja metalleja. Tekstiileissä sametti ja silkki ovat ylitse muiden, ja niillä verhotaan kalusteet sängynpäätyä myöden. Sisustustyynyt ja art deco -valaisimet täydentävät kokonaisuuden. Art deco -sisustajan sommitelmat ovat vahvoja ja koristeellisuus runsasta. Isoäidin bakeliittipuhelin saa kunniapaikan kromatulta sivupöydältä. Tämän jälkeen onkin aika laittaa strutsinsulka hiuksiin ja tanssahdella kevyesti jazzin tahtiin.

Shoppaile sisustustuotteita Art Deco -henkeen

23.08.2017 14:08