Colonial- eli siirtomaatyylin sisustaminen

Colonial- eli siirtomaatyyli tunnetaan parhaiten safari- ja eläinprinteistä, sekä tummasta puusta. Tyyli on saanut vaikutteita niin Afrikasta, Kiinasta kuin Intiastakin. Tänä kesänä siirtomaatyyli valloittaa terasseilla ja parvekkeilla. Tutustu tyyliin ja inspiroidu!

Nykyisin tunnettu siirtomaatyyli sai alkunsa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa, kun osa länsimaista valloitti melkein koko Afrikan, suuren osan Aasiasta sekä kaikki Kaakkois-Aasian ja Tyynenmeren saaret. Vaikka siirtomaat itsessään ovat nykyään vain muisto menneisyydestä, niiden synnyttämä sisustustyyli elää ja nousee sisustustrendinä esiin tasaisin välein.

Terassin sisustaminen siirtomaatyyliin

Terassille tai parvekkeelle voi rakentaa oman kesäkeitaansa muutamilla siirtomaa-aikaa henkivillä elementeillä. Rottinki- ja bambukalusteet toimivat tässä tyylissä mainiosti niin nojatuoleissa, pöydissä ja muissa pihakalusteissa, kuin säilytyspuolellakin.

Luonnonmateriaalit, kuten kivi, savi ja tumma puu tuovat palan Afrikan lämpöä myös pohjoiselle pallonpuoliskolle, eläinprinteistä puhumattakaan. Moderni sisustaja sekoittaa joukkoon myös betonia - niin seinäpintana kuin esineissäkin.

Jos et pidä eläinkuoseista, kokeile terassin tai parvekkeen sisustustekstiileissä kukka- tai paisley-kuvioita. Myös kaikki etniset ja Marokko-henkiset printit sopivat tähän tyyliin.

Valkoiset, tuulessa hulmuavat puuvillaverhot suojaavat auringon paahteelta ja tekevät terassista tai parvekkeesta huonemaisemman.

Viimeistele siirtomaatyyli lyhdyillä ja viherkasveilla. Huonepalmut ovat paitsi  trendikkäitä, myös erinomaisesti tähän tyyliin sopivia kasveja. Nyt on myös sallittua kantaa kesäksi kaikki viherkasvit ulos nauttimaan auringosta ja tuomaan colonial-henkeä terassille.

Siirtomaahenkisen terassin kesälukemiseksi sopii mainiosto esimerkiksi Karen Blixenin Minun Afrikkani (Eurooppalaisena Afrikassa).

Shoppaile tuotteita colonial-henkeen

20.04.2017 09:12