Sohvat ja nojatuolit – näihin käperryt tänä talvena

Hygge eli kotoilu on päivän sana kun viima puhaltaa ulkona ja lunta tupruttaa taivaan täydeltä. Jos ei ole mahdollista viettää näitä kelejä talviunilla niin ainakin on hyvä syy vetää villasukat jalkaan ja kömpiä viltin alle pehmeän sohvan syleilyyn.

Muhkeat ja mukavat

Tänä talvena sohvat ovat saaneet lisää muhkeutta ja kokoa verraten viime vuoteen. Totta kai tarjolla on edelleen myös kevyempiä ja sirompia sohvia pieniin neliöihin, mutta ne jotka voivat täyttää olohuoneensa muhkealla kulmadivaanilla niin myös tekevät. Suuri on kaunista ja koristetyynyjä ei voi koskaan olla liikaa.

Tänä vuonna sisustuksessa ovat vahvoilla pyöreät muodot ja sama muotokieli on tullut myös sohviin ja nojatuoleihin. Selkä- tai käsinojan kaari on pehmeä ja pyöreä, ei enää niin kulmikas ja geometrinen. Myös yksityiskohtiin on panostettu tikkausten, nappien ja sisäänottojen muodossa. On kyseessä sitten sohva tai vuodesohva, yksityiskohdilla on väliä ja niihin panostetaan.

Olohuoneet ovat uusissa asunnoissa pieniä. Sohvan mallista tai mukavuudesta ei kuitenkaan ole syytä tinkiä. Pieni kulmasohva tai siro divaanisohva mahtuu myös pienempään olohuoneeseen. Pieni kulmasohva on mitoiltaan kompaktimpi, silti istumapaikkoja siinä on yhtä paljon kuin isommassakin kulmasohvassa.

Divaanisohva on kulmasohvaa sirompi ja pienempi. Divaanisohvan toisella puolella oleva divaani antaa kuitenkin lisää istumatilaa, sekä mahdollisuuden lepuuttaa jalkoja. Muotokieli divaanisohvissa on joko kantikas, tai pyöreän pehmeä mallista riippuen. Myös retrohenkiset divaanisohvat ovat tällä hetkellä trendikkäitä. Niissä voi olla selkänojan tyynyissä napitusta, tai muita yksityiskohtia ja muotokieli kuin suoraan 1950-luvulta. 

Osta täydellinen nojatuoli lukunurkkaukseesi!

Väriä elämään

Kankaista sametti on ylellinen ja pehmeä, sekoitekangas taas raffimpi ja aikaa kestävä. Väreinä sohviin ja nojatuoleihin on tarjolla kaikkea mahdollista harmaasta petrooliin ja viininpunaiseen. Vahvoilla väreillä sisustustyynyissä voit myös piristää neutraalin väristä sohvaasi, ne on helpompi vaihtaa uusiin, toisin kuin sohva.

Laskutilaa tarpeen mukaan

Lisää istumapaikkoja olohuoneeseen saat rahista, jolla voit lepuuttaa myös väsyneitä jalkojasi työpäivän jälkeen. Riittävän iso rahi käy myös tarpeen vaatiessa sohvapöydästä kun laitat sen päälle tarjottimen laskutasoksi. 

Hyggeilijä tarvitsee tietenkin sohvapöydän mihin laittaa kynttilät ja laskea kaakaomukinsa. Tänä talvena sohvan kaveriksi kelpuutetaan kevyet ja helposti siirreltävät sohva- ja tarjotinpöydät. Näin kaikki on aina lähellä ja käden ulottuvilla.

Shoppaile artikkelin tuotteita

15.02.2017 11:42