Sisustustrendit 2020: Ulko-ja puutarhakalusteet

Pidemmän aikaa trendinä on ollut yhdistää kesäisin sisä- ja ulkotilat toisiinsa. Isot terassit ja lasitetut parvekkeet kuuluvat jo asuntojen vakiovarusteisiin, ja niistä halutaan ottaa koko hyöty irti pitkälle syksyyn. Kesäkalusteet käyvät tyyliltään hyvin myös sisälle joten mikään ei estä hyödyntämästä niitä talvisin sisätiloissa. Näin tulee samalla ratkottua myös ulkokalusteiden talvisäilytysongelma, kun ne eivät vie tilaa varastossa. Kesän tullessa ne on myös helppo kiikuttaa takaisin patiolle tai parvekkeelle.

Tämän hetken ulkokalusteet ovat kevyitä niin muodoltaan kuin painoltaan. Värit ovat vaaleita: beigeä, harmaata ja valkoista. Myös ripaus mustaa tekee ulkokalusteistakin ryhdikkäämpiä. Puutarhakalusteet ovat joko kevyttä metallia tai polyrottinkia. Aito puu on korvattu huolettomammalla polywoodilla. Aito rottinki on myös edelleen pop. Pitää vain muistaa, ettei se kestä kovaa vesisadetta, joten katos tai muu suojaava paikka on tarpeen.

Olet kalustamassa sitten terassia tai parveketta, lue alta Sotkan vinkit ulkotilojen sisustamiseen tulevalle kesälle:

Rento boheemius

Boheemi sisustaja sisustaa ulkotilat rennolla otteella ja samalla, varmalla tyylillä kuin kodin sisätilat. Tilojen välillä on helppo siirtää tyynyjä, raheja ja mattoja aina sinne missä tarvetta on, aurinkoisella säällä terassille ja sadekeleillä takaisin sisälle. Boheemin tyypin ulkokalusteet ovat kevyitä polyrottinkisohvia ja -tuoleja, jotka muuntuvat tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan. Tähän tyyliin sopivat hyvin macrame-tyyliin solmitut tyynyt ja matot. Solmitut seinäkoristeet taas antavat ilmettä tyhjille seinäpinnoille ja varsinkin parvekkeen betoniseinät ilahtuvat uudesta ilmeestä. Kesäkukkien sijaan viherkasvit toimivat tässä tyylissä loistavasti, joten kanna sisätiloista kaikki vähänkään vihreä ulos nauttimaan auringosta. Osa viherkasveista ei kestä suoraa auringonvaloa, joten varjoinen suojaisa nurkka on parempi esim. kultapalmulle ja traakkipuulle.

Sinisen ystäville

Sininen väri sopii Suomen kesään ja tuhansien järvien maahan. Siniset sisustustyynyt piristävät polyrottinkisohvan päällä ja rohkeimmat maalaavat vanhat kesäkalusteet kokonaan sinisiksi. Denim on sinisen sävyistä tämän hetken trendiväri. Kierrätetyt farkut niin matonkuteina kuin sohvatyynyissä antavat sopivasti retroa ilmettä ja ovat ekologinen valinta. Yhdistä siniseen väriin beigeä, niin täydellinen kesän värikombo on valmis. 

Metallista on moneksi

Polyrottinkikalusteiden lisäksi suosiotaan ovat kasvattaneet metalliset piha- ja ulkokalusteet. Väreinä metallikalusteissa on mustaa, valkoista ja harmaata. Mustat, metalliset ulkokalusteet sopivat modernimmankin talon terassille ja näyttävät aina ajattoman tyylikkäiltä. Valkoisissa kalusteissa korostuu enemmän koukeroinen muotokieli ja kartanoromantiikka. Mikä olisikaan ihanampaa kuin juoda päiväkahvit omenapuun katveessa upeassa kartanopuutarhassa.

Rentoon oleiluun

Ulkokalusteiden muunneltavuus ja monikäyttöisyys on päivän sana. Pihakalusteet muistuttavat yhä enemmän sisällä käytettäviä sohvia, pöytiä ja tuoleja. Myös ulkona ja terassilla halutaan oleskella samalla tavoin kuin sisätiloissa, joten patiolle kannetaan ruokaryhmän lisäksi löhöilyyn sopiva sohvaryhmä tai pari aurinkotuolia. Matoilla, raheilla ja sisustustyynyllä viimeistellään huonemainen ilme ja kasvit ja kukat viimeistelevät kokonaisuuden. 

Enää vain grilli kuumaksi ja kesäiltaa istumaan ystävien ja perheen kanssa. Kesä on pian täällä!

09.04.2020 13:22